ישנם סיפורים שהמסר מהם מאד ברור, אבל ישנם סיפורים שנראה שמעבר לסיפור עצמו - אין משהו נוסף שנמצא שם...ודווקא שם מסתתר עומק.
בפרשה שלנו מסופר שאבא שלו חפר בארות מים - וכולם נהנו מהם. אח"כ הגיעו הפלישתים וסתמו אותם. לא היתה לו ברירה והוא חפר באר חדשה - וגם אותה סתמו, ואח"כ עוד אחת נסתמה, ורק הבאר השלישית נשארה סוף סוף פתוחה ואפשר היה להנות ממנה.
למה כל כך חשוב לנו לדעת מהסיפור הזה של הבארות שחופר יצחק וסותמים הפלישתים?
הרבה מאד פעמים מאד נוח לנו להמשיך את המצב הקיים. זה המצב המוכר, הידוע והנוח. "אזור הנוחות". זה אמנם נוח - אבל לא תמיד מקדם אותנו באמת... זה שמשהו התאים לדור הקודם - לא אומר שזה מתאים לדור שלנו. זה שמשהו התאים לנו בעצמנו לפני שנה - לא אומר שצריך להתאים גם עכשיו... ובכל זאת זה נוח לנו להמשיך באותו כיוון, דרך, והלך מחשבתי - גם אם זה לא ממש מקדם אותנו כרגע.
ואז מגיע אירוע - לא מתוכנן, ופשוט "סותם לנו את הבאר". דברים שהיו עד עכשיו פשוטים, הופכים להיות יותר מאתגרים. זה מצריך אותנו פתאום למאמץ, השקעה, לחשיבה מחודשת, לפעולות אחרות. זה לפעמים מלחיץ, מרגיז, מעייף...אבל אין לנו ברירה, ואנחנו צריכים "לחפור בור חדש" - אבל הפעם זה הבור האישי שלנו, שאנחנו נאלצנו בכורח הנסיבות לחפור.
ואז אנחנו מגלים שהבור הזה שונה מהבורות הקודמים. הבור הזה מתגלה כבור שהוא הרבה יותר טוב ומותאם אלינו. אנחנו מרגישם ממש טוב, ואולי שוב חושבים להיכנס למסלול הרגיל של הנוחות... ואז שוב מישהו סותם לנו את הבור, ושוב צריך מאמץ לחפור עוד בור...
אם אנחנו עקשנים ומאמינים במי שאנחנו ובייחודיות שלנו - אנחנו נחפור שוב ושוב - עד שהבור האישי שלנו יישאר פתוח, ונגיע אל המטרות האמיתיות שלנו.
זה אולי אחד המסרים מסיפור הבארות: חשוב שכל אחד מאתנו יחפור את הבאר האישית שלו, כי רק כך נביא לידי ביטוי את הייחודיות שלנו. חשוב שנעשה דברים מתוך בחירה ורצון שלנו, ולא רק בגלל שמישהו אמר לנו לעשות אותם.
וצריך לדעת, שלא פעם וגם לא פעמיים, נצטרך להתאמץ ולהתעקש על הבאר שלנו, על המטרות שלנו - אבל בגלל שהן חשובות, אנחנו נעשה כל מאמץ, ובעז"ה נצליח!
את כל זה נעשה מתוך אמונה, עקשנות, התמדה ואמונה במי שאנחנו ובאור הגדול שאנחנו יכולים וצריכים להשפיע לעולם, ואז נזכה, בעז"ה, שמהבור שלנו הרבה אנשים ירוו את צימאונם!
שבת שלום ומבורך וחודש טוב!
שמואל מינקוב
מאסטר נל"פ, מדייק אנשים לעצמם
